De extra's

 

Klik op een van de onderdelen voor nadere uitleg:
*
Grammatica
* Rechter muisknop
* Encyclopedie
* Help
* Opzoeken
* Handleiding

 

Grammatica

Men kan onderdelen van een grammatica bekijken door op Grammatica te klikken. Bij een Latijnse tekst verschijnt een scherm met de Latijnse grammatica, bij een Griekse tekst de Griekse. Het scherm is verdeeld in tweeŽn. Links een lijst (index) van allerlei onderdelen van de grammatica, rechts de uitleg van het aangeklikte onderdeel, bijvoorbeeld de verbuiging van femina.

Naar boven

 

Rechter muisknop

Door op de rechter muisknop te drukken kan meteen het voorbeeld in de grammatica van het aangeklikte woord worden opgeroepen. Het venster wordt gesloten als een Windowsvenster.

Naar boven

 

Encyclopedie

Bij de namen in de examenteksten vanaf 2003 is extra informatie beschikbaar in de vorm van een beschrijving, eventueel met een plaatje, of een kaart. De informatie kan worden opgeroepen door eerst gewoon op de naam te klikken. De knop Encyclopedie in de werkbalk licht op, in de statusregel verschijnt de mededeling Encyclopedie. Wanneer vervolgens op de knop wordt geklikt, verschijnt de informatie in een apart venster, zoals hieronder. Het venster wordt gesloten zoals een Windowsvenster.

Naar boven

 

Help

Men kan onderdelen van een helpbestand bekijken door op Help in de eerste werkbalk te klikken. Na enkele ogenblikken verschijnt er een nieuw scherm. Het scherm is verdeeld in tweeŽn. Links een lijst van allerlei onderdelen van helpbestand, rechts de uitleg van het aangeklikte onderdeel, bijvoorbeeld het gebruik van Notities. Het venster wordt gesloten zoals een Windowsvenster.

Naar boven

 

Opzoeken

Wanneer men op deze knop in de menubalk klikt, wordt in het menu dat verschijnt, de mogelijkheid geboden onafhankelijk van de geopende tekst iets op te zoeken in de drie woordenlijsten (Homerus, Grieks, Latijn), de grammaticaís of het encyclopediebestand. De indeling van het scherm en de manier van kiezen zijn vervolgens dezelfde als al beschreven is bij Grammatica: het scherm is verdeeld in tweeŽn. Links een lijst (index) van allerlei onderdelen van het bestand, rechts de uitleg van het aangeklikte onderdeel. Het venster wordt gesloten zoals een Windowsvenster.

Naar boven

 

Handleiding

Handleiding cd-rom

Naar boven